Παρέμβαση

Στην προσπάθεια να φέρουμε εις πέρας την εργασία αυτή αντιληφθήκαμε ότι παρά το γεγονός ότι όλα τα μέλη της ομάδας σπουδάζουμε σε σχολή υγείας και πρόνοιας, η οικοπεριβαλλοντική μας συμπεριφορά και οι γνώσεις μας για το περιβάλλον δεν ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο, αφού λειτουργήσαμε στα πλαίσια του δυνατού σαν ομάδα, τομέας που πιστεύουμε ότι στέφθηκε με επιτυχία, πρώτος μας στόχος ήταν η φυσική επαφή με το αντικείμενο της μελέτης στην προσπάθεια να προσεγγίσουμε το χώρο με διαφορετική κριτική μάτια, αυτή του κοινοτικού νοσηλευτή. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν να προκύψουν πολλές απορίες για ποικίλα ζητήματα και έντονος προβληματισμός. Έτσι πάρθηκε η απόφαση δημιουργίας κολάζ από φωτογραφίες που τραβήξαμε στις οποίες προσπαθήσαμε να επικεντρώσουμε και να μεταφέρουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τη λίμνη. Η μόνη δυσκολία που είχαμε στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν ότι κανένα μέλος της ομάδας δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις όσο αναφορά την φωτογραφία.
Στην προσπάθεια συλλογής στοιχείων απευθυνθήκαμε σε αρμόδιους φορείς όπως η νομαρχία των Ιωαννίνων, ο φορέας διαχείρισης λίμνης καθώς ήρθαμε σε επαφή μέσο e-mail με μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η greenpeace και το wwf.
Κατά τη διάρκεια συλλογής στοιχείων παρατηρήσαμε ότι τα στοιχεία που βρίσκονται στο internet σε σχέση με το θέμα αυτό είναι λίγα, για αυτό αποφασίσαμε τη δημιουργία site στο internet όπου θα εμφανίζεται η εργασία μας, στη λογική να παρέχουμε στοιχεία σε ένα μέσο πληροφόρησης όπως το internet το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο στη νέα γενιά.